Copyright © 2022. All Rights Reserved

Биография

Кеазим Исинов е роден в село Садовец, Плевенска област на 16-ти април 1940 г. Завършва художествената гимназия през 1960 г., а през 1968 г. специалност живопис в класа на проф. Ненко Балкански в Националната Художествена Академия. След завършването си работи като реставратор в института по паметниците на културата. През 1969 г. постъпва в НИИ по психология и неврология като педагог възпитател в областта на изкуствата.

1971 г.

Конкурс „1300 години България“ – Шумен –  3-та награда за творбата „Сава Доброплодни“.

Самостоятелна изложба в Съюза на композиторите  - АМХ – Живопис и скулптура

Самостоятелна изложба в ЦДНА .

1973 г.

Изложба - конкурс в БСФС – 3-та награда с живописната творба „Портрет на Мария Гигова“.

1974 г.  

Изложба  - конкурс в съюза на автомобилистите – 3-та награда.

1975 г.

 Творбата „Телевизионна приказка“ е отпечатана от УНИЦЕФ.

2-ра награда от БСФС за творбата „Крилат Димо“.

1976 г.

Изложба в Берлин.

1977 г.  

Конкурс – портрет София, 2-ра награда.

Международен конкурс живопис „Хуморът и сатирата“ Габрово – 1-ва Награда.

1978 г.

Самостоятелна изложба София, Благоевград, Разлог, Гоце Делчев,

Разград.

1980 г.  

 Ловеч

1981 г. 

Зала Средец София.

Япония – 1300 години България. Токио, Одавара, Нагоя.

1982 г.

Варна – Дни на плодородието.

Плевен , Гоце Делчев.

1983 г.

София - Майски литературни дни .

Шчечин-Полша – 10-то биенале на живописта – „Грамота“.

Златарица, В. Търново.

1984 г. Долни Дъбник.

1985 г. Алжир, В.Търново, Прага-Чехословакия.

1986 г. Виена – Австрия, културен център Витгенщайн.

1987 г. София .

1989 г. Виена – Австрия (Лендербанк). София – Руско посолство. 

1990 г. София – галерия „Арт 36“.

1991 г. Токио – Япония.

1992 г. София

1994 г. Плевен.

1997 г. София.

1998 г.

Включен в справочник на библиографски институт - Кеймбридж.

Бурса – Турция. София – зала „Средец“.

1999 г.

Пловдив – Културна столица на Европа – галерия „Възраждане“.

2000 г.

София – Музей „Земята и хората“.

Включен в Световна фондация 2000 Холандия.

2001 г. Севлиево. 

Включен в библиографското издание на Института в Северна Каролина.

2002 г.

Министерство на външните работи – София.  ПИБ – Плевен.

  1.  

Общи изложби в Германия, Дания и Англия.

Разград.

2005 г.

Артист на годината в 10-ти салон на изкуствата НДК .

Почетен знак на президента.

Удостоен с наградата художник на века в конкурса Милениум „1001 причини да обичаш земята“ проведен в Холандия.

2006 г.

Орден „Кирил и Методий“ 1-ва степен.

2009 г.

София – галерия „Арте“.

2010 г.

Юбилейна изложба НДК – София.

Първа награда – „Салон на изкуствата“.

2012 г.

София – БНР. Лондон – Англия.

Носител на наградата на националната кампания „Пазител на традициите“.

Дупница.

2013 г.

София – галерия „Минерва“.

2014 г.

София –  Изложба дворец „Врана“.

2015 г.

Министерство на културата – орден „Златен век“.

Авторът участва в редица изяви в страната и чужбина свързани с благотворителност през целия си петдесет годишен творчески път.